διακόσμηση σπιτιούΟυσιαστικά η σωστή διακόσμηση του χώρου εξαρτάται και από την επίπλωση, το φωτισμό και τη λειτουργικότητα του χώρου. Έτσι θα ήταν παράλογο να τοποθετήσετε έντονα διακοσμητικά στοιχεία σε ένα χώρο περιορισμένων τετραγωνικών ή που διαθέτει ήδη ογκώδη έπιπλα.

Αρχικά επιλέξτε αν θέλετε να φωτίζεται ο χώρος σας και να δείχνει ευήλιος. Επιλέξτε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες από λεπτό ύφασμα για φωτεινούς χώρους ή σκουρόχρωμες για πιο σκοτεινούς χώρους. Παράλληλα επιλέξτε το σωστό χρώμα ή την κατάλληλη ταπετσαρία για τον τοίχο σας. Στο εμπόριο υπάρχουν πάρα πολλές ταπετσαρίες σε παραλλαγές σχημάτων, αλλά και χρώματα με λεπτές αποχρώσεις και για άγριες μη επίπεδες επιφάνειες.

Το επόμενο βήμα στη διακόσμηση είναι η επιλογή διακοσμητικών

αντικειμένων και φυτών. Τα διακοσμητικά αντικείμενα μπορεί να είναι επιτραπέζιες και επιτοίχιες φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, κεριά, τασάκια, βάζα, ethnic διακοσμητικά και αγάλματα αραβικού, αφρικανικού και ινδικού στυλ κτλ Επιλέξτε εδώ αυτό που σας αρέσει και σας ηρεμεί. Αν είναι δυνατόν χρησιμοποιείστε διακοσμητικά στοιχεία που ταιριάζουν στα χρώματα του χώρου και δεν είναι ογκώδη σε σχέση με τις διαστάσεις του χώρου και τα έπιπλα.

Μόλις ολοκληρώσετε με τα παραπάνω δείτε το χώρο σας και προχωρείστε σε μικροεπεμβάσεις και μετατοπίσεις αντικειμένων. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα όλα θα έχουν βρει τη θέση τους. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα η διακόσμηση του σπιτιού θα είναι μια ευχάριστη και διασκεδαστική διαδικασία που δεν θα σας αγχώνει και θα έχει θετικά αποτελέσματα.